Morfisk Resonans

Vi kender det alle – telefonen ringer og når vi tager den er det ”tilfældigvis” den du selv lige skulle til at ringe til…… vi smiler og kalder det en tilfældighed …..og andre kalder det måske fællesbevidsthed.

Qua Helles arbejde i den spirituelle verden møder jeg ofte mennesker som beskriver lignende oplevelser og det har skabt min nysgerrighed.

I den videnskabelig og filosofiske litteratur har det her rent faktisk et navn….Morfisk Resonans ….. en teori der indgår i blandt andet Jungs værker og i dag er udførligt beskrevet af biologen Rupert Sheldrake.

Morfisk kommer af det latinske ord for form. Resonans dækker over det fænomen hvor vibrationer overføres.

Det handler altså om hvordan vibrationer/energi breder sig fra en form til en anden tilsvarende form som man er connectet til.

Rupert Sheldrake har her et eksempel der viser hvordan det virker.

I en engelsk by nogle år før anden verdens krig havde man mælkeudbring hvor mælkemanden stillede mælk og fløde udenfor folks døre. Så sker der pludselig det at nogle få blåmejser finder ud af at prikke hul på kapslerne og drikke det øverste lag fløde.
Blåmejserene har aldrig gjort det før men i løbet af kort tid breder det sig til hele byen.
Det kunne jo opfattes meget naturligt at blåmejserne ser hinanden og kopierer det de andre gør – men det viser sig så at det samme fænomen viser sig hos blåmejser i byer mere end 120 km væk hvilket er en meget længere afstand end blåmejser flyver – så hvordan har de lært det?
I løbet af nogle år breder fænomenet sig over hele England, over kanalen til Holland og op til Nordtyskland.
Så kommer anden verdenskrig og al mælkeudbringning indstilles i alle landene.
Syv år efter, hvor krigen er afsluttet, genoptager man udbringningen af mælk og til trods for at ingen blåmejser lever længere end 2-3 år genoptager de ny blåmejserne med det samme arbejdet med at drikke af mælke og flødeflaskerne.

Der må altså findes et sted eller en måde de nye generationer af blåmejser får deres viden.

En form for opbevaring af viden i en fællesbevidsthed?

Hvorfor skriver jeg om det på en hjemmeside der handler om spiritualitet.

Jo, jeg tænker selvfølgelig på at når vi holder kurser for folk der f.eks. gerne vil lære at bruge de åndelige læger eller folk som gerne vil lære at kanalisere, så sker det ofte at de ved kursusstart fortæller at de intet kan se fra den åndelige verden og alligevel forlader kurset med en a’ha oplevelse hvor de på et eller andet plan har lavet en connection.

Så siger de at de har fået åbnet deres tredje øje – men er det i virkeligheden fordi de har deltaget i et kursus hvor der var andre der allerede besad evnen til at koble sig på en fælles bevidsthed og at dem uden evnen blev påvirket af dem med evnen – altså morfisk resonans

Nu kan man jo måske tro at overførslen kun sker mellem de mennesker der er tilstede – det er jo trodsalt det der ligger i Rupert Sheldrakes teori – at overføre bevidst mellem individer af samme ”form”, så hvordan skulle det så virke at man skulle være i kontakt med en fællesbevidsthed.

Selv tror jeg på at det på en eller anden måde viser at ånd og materie er 2 forskellige ting – at kroppen er et skrøbeligt hylster, styret af Ånd, sjæl eller bevidsthed, alt efter hvad man tror på.

Således mener jeg at der er tale om Morfisk Resonans i Sheldrakes forstand — idet Ånd, sjæl eller bevidsthed forlader kroppen for at flyde sammen med den fællesbevidsthed og det er derfor nogle mennesker der kan forsætter denne resonans.

Det bringer mig videre til yderligere et par fænomener vi ofte støder på.

I mange former for alternative behandlinger ser vi ofte at man samtidig revitaliserer vand. Hvad der egentlig sker, er der ikke nogen videnskabelig forklaring på. Der forskes ikke rigtigt i den mulighed men der er dog en del forskere der forsker i vands evner til at bruges som hukommelses medie ligesom nogle forskere forsøger at finde ud af om man kan påvirke vand gennem tale og musik.

Hvis vi sammenholder det med hvad jeg tidligere har skrevet om Morfisk resonans vil man umiddelbart tænke at vand og menneske ikke rigtigt er samme ”form”. Men det er måske her vi overser en vigtig pointe, nemlig at mennesket jo består af mere end 60-70% vand. Vi er med andre ord samme ”form” som vand og måske netop derfor kan vi påvirke det med ”tankens kraft”

Dette bringer os videre til et andet spirituelt emne nemlig at grounde sig til jorden. Hvorfor er det så vigtigt at være i stand til at grounde sig?

Kan det være fordi at jorden er dækket 2/3 med vand og at vandet måske holder på den samlede menneskeheds viden?

Min personlige mening om Morfisk resonans er at det godt kunne være det omdrejningspunkt der gør at videnskab og spiritualitet overlapper hinanden.

Måske det kan være begyndelsen til enden på krigen mellem videnskab og tro.

Som altid fra Helle og jeg er det her måske en del af sandheden – vores sandhed.

Vi er her ikke for at gøre det til jeres sandhed – men måske I selv kan udlede om det kunne have en plads i jeres sandhed – vi respekterer – som altid – enhver sandhed det enkelte menneske tror på.

Hvad synes du?

Klik på et hjerte for at votere!

gennemsnit votering. 5 / 5. Voterings tæller: 7

ingen stemme indtil videre! hver den første til at anmelde dette opslag.

Du fandt dette indlæg nyttigt ...

Følg mig på Facebook!

5 Replies to “Morfisk Resonans”

 1. Hey would you mind stating which blog platform you’re using?

  I’m going to start my own blog in the near future but I’m having a tough time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and
  Drupal. The reason I ask is because your layout seems different then most
  blogs and I’m looking for something completely unique.
  P.S My apologies for being off-topic but I had to ask!

  P.S. If you have a minute, would love your feedback on my new website re-design. You can find
  it by searching for “royal cbd” – no sweat if
  you can’t.

  Keep up the good work!

 2. I want to to thank you for this great read!! I definitely loved every little bit of
  it. I’ve got you saved as a favorite to look at new things you post…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *