Dark Mode Off / On

Det kunne næsten lyde som indledningen til en humoristisk bog – allerede nu kan man forstille sig nogle problematikker jeg har kunne have haft.

“far hvad klok spiser vi?”

“tiden kan defineres på flere måder da det er et menneskeskabt begreb som egentlig kun bruges til at kortlægge hvor og hvornår den givne situation skal, kan eller burde finde sted. Endvidere kan tid regnes ud på flere niveauer og derfor har jeg siddet og summet lidt over begrebet tidstriangulering som kortlægger tid, ikke kun på to planer men tre-dimensionelt…”

“mor har du set mine nøgler?”

“ånderne fortæller mig at du ikke skal bruge dine nøgler og jeg kan læse i dine engle-kort at du alligevel vil komme for sent, men heldigvis er din aura ekstra stærk lige idag pga. stjernerne…”

…med det sagt har disse scenarier aldrig fundet sted da min familie er meget som alle andre familier…og så alligevel ikke.

Min far er en mand, der i mange år har arbejdet i den merkantile sektor og har været dybt ateistisk det meste af sit liv. Han er en person der vægter rationalitet, intelligens, matematik og systematik højere end alt andet. En mand der til hver en tid hellere bruge år på at finde en løsning end at tilsidesætte det andre opfatter som uforklarlighed eller ligegyldighed. Stædighed er ikke vedholdenhed og vedholdenhed har min far meget af – dette har været en vigtig faktor som er blevet hjulpet godt på vej af hans nu deterministiske overbevisning i jagten på det som alle andre også søger – løsningen på livets små og store gåder. Når jeg tænker på min far, ser jeg en mand i sin lænestol med sin bærbar og en kop kaffe. Omgivet af bøger, papir, noter, skriveredskaber og modeller. Han er en mand med en løsning og en holdning til alt. Hans visualiseringsevne rækker længere end nogen jeg nogensinde har mødt og hans kreativitet har jeg fået ind under huden siden at jeg kunne holde på en blyant. Hans passion for problemknuseri stråler ud af ham hver gang en ny brik falder på plads og nye døre åbnes. Min far er det jeg betragter som en ægte filosof. Filosofi kan man ikke blive undervist til. Filosofi er i min optik kunsten at kunne tænke over tanken – at tænke over det andre ikke har tænkt – ikke at tænke over noget en lærer lære dig. Hans skald er hård men tynd og under den lukkede facade gemmer der sig et menneske som er langt mere følsom, eftergivende og analyserende end man lige skulle tro ved første øjekast. En mand der har formet en stor del af min personlighed.

Og nu vi snakker om hvem der har formet min personlighed, så kan jeg passende nævne min anden halvdel, min mor. Min mor er en kvinde med følelserne og tankerne helt uden på tøjet. Hun har en omfavnende udstråling og har vist mig hvad det vil sige at være social intelligent. Hun har lært mig at verden ikke er så sort og hvid og at livet går videre trods modgang til tider. Hun er en kvinde der kigger direkte ind i folks inderste følelser og jeg har ladet mig høre at man føler en dyb relation til hende allerede efter første møde. Hun har en ambivalent udstråling hvor der er masser af ben i næsen samtidig med at hun er meget omsorgsfuld og forstående. Dette bunder nok ud i at hun har en fantastisk forståelse for medmenneskelighed og situationsfornemmelse. Der er et citat der lyder følgende: “in the eyes of a child, the mother is a god” og det vil jeg gerne slå ned før jeg ytre det næste. Ja min mor er min mor men stadig bare et menneske, men aldrig har jeg mødt et menneske der er så dygtigt et medie. Hun rammer spot on på mennskers følelser og tanker. Hun gør det hun gør med hjertet og hun nyder hvert et sekund af det. At se min far og min mor i deres symbiose tilstand gør at jeg dagligt føler håb for menneskeheden og logikken. Min filosofiske far og mit medie af en mor er min bekræftelse i at livet i det daglige rækker dybere end et ni til fire job og en parcelhus villa som gentager sig selv til vi alle må smide det sidste kort. En bekræftigelse i at der i deres alder stadig er dagligt mystik og spænding og at man ikke bare visner og forfalder med flokken.

Jeg kaldte denne tekst hjælp min mor er medie og min far er filosof – men i virkeligheden er det dét bedst tænkelige der kunne have overgået mig.

Mit navn er Oliver, jeg er multikunstner.

I en verden hvor de sociale normer presser studenterhuens klaustrofobiske samlebånds ritualer ned over hovedet på pøblen, glædes jeg hver dag over at jeg har valgt et liv isoleret fra lige netop dét dystopi og valgt et liv som autodidakt sidespringer med forældre der forstår min tilværelse. I det her rotteræs af jakkesæt der trækker sig frem på deres blødende knoer for at sætte sig på toppen af frimureriets altseende  tredje øje – der ser jeg mig selv i en enhjørninge skov fortære mani på et intellektuelt og halv forskruet, men kreativt plan. Jeg ser mig selv i den blomstrende skov kigge ind over den osende grå og trafikeret betonørken, hvor sirener og skrig fylder de massene masser der bevæger sig som myrer i takt til kasseapparaterne der klirrer fra kolosserne.

Jeg ville være færdig hvis ikke mine forældre forstod sig på individualisme og at bare fordi at man er “skør” er ikke lig med at man er skør. Forståelsen for at ikke alle kan passe ned i en kasse og at alle ikke bør passe ned i en kasse.

Så jeg råber ikke om hjælp, kun for dem der ikke kan råbe men jeg råber “tak min mor er medie og min far er filosof”.

1 Comment

  1. Kære kære Oliver.
    Hvor er det et smukt og ærligt skriv. Tak for det og dig.
    Hvor er vi læsere dog bare heldig, at have stødt ind i dig, og dit favnene væsens rod. Tak tak og igen tak.
    Glædelig jul for dig og dine kære ????????

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »