Hjælp – min kone er medie…..

Hjælp – min kone er medie…..

Det kunne næsten lyde som indledningen til en humoristisk bog – allerede nu kan man i sin fantasi forestille sig hvilke komplikationer det kan give at have en kone der er medie – kan hun mon se at jeg har gemt en ekstra god flaske portvin til mig selv som jeg kan nyde med en god cigar en aften hvor hun alligevel er ude til et af sine spirituelle arrangementer – eller endnu værre! ved hun mon at jeg ikke kan lade være at kigge efter hende den nye receptionist i stilletter, når hun kommer valsende ned gennem kontorgangen med post henne i firmaet.

Problemerne er mange.

Egentlig er det jo gennem det komiske at mange gode spørgsmål bliver rejst.

For nogle år siden kom der et væld af vittigheder om paradokser af typen ” Hvad ville der stå på skiltemalernes skilte, hvis de strejkede?” og ” Tager man på, hvis man jogger baglæns?

Det er selvfølgelig meget sjovt men det er rent faktisk sådan en vittighed der har vist sig at være et essentielt spørgsmål for mig nemlig ”Hvorfor skal man bestille tid hos en Clairvoyant?”

jeg synes det er et meget sjovt spørgsmål – men måske er det fordi jeg er mand? Min kone – mediet – synes det i hvert fald ikke!

Hvis man har prøvet at være til et spirituelt arrangement vil man helt sikkert vide at 99% af deltagerne er kvinder – eller det er i hvert fald det umiddelbare indtryk ved et hurtigt kig udover forsamlingen.

Hvad er det der gør denne forskel på interessen for den spirituelle verden – kan det virkelig være rigtigt at kvinder er mere spirituelle end mænd?

Hvis det er rigtigt kan man vel med rette spørge – hvorfor det?

Kan det virkelig passe at vi i vores jordiske liv forsøger at skabe ligestilling og balance men at der i den åndelige verden kun er interesse i at kommunikere med kvinder?

Nu kunne man allerede tro at jeg er i gang med at skrive om hvordan vi udligner forskellen eller granske i mænds manglende empatiske evner eller noget andet i den stil.

MEN…. det er slet ikke mit mål – jeg ved godt med mig selv, at der ingen forskel er på det enkelte menneskes muligheder i den spirituelle verden – det handler om nogle helt andre mekanismer der gør at mænd tilsyneladende ikke har interessen eller evner indenfor dette felt.

NU…. kunne man så tro at jeg ville i gang med at grave i arv og miljø for at finde den psykologiske vinkel på forskellen – men nej, endnu en gang må jeg skuffe den stakkels læser – jeg kommer ikke med en løsning på hvordan du (som sikkert er kvinde) får din mand til at interessere sig for det samme som du selv gør.

Det kunne være fristende at skrive en ”gør det selv bog” der hed ”Gør din mand spirituel”.

Den ville helt sikkert blive et hit –– det er faktisk svært at forestille sig hvor mange gange min kone og jeg hørt udsagnet ”tænk sig at have et forhold hvor begge interesserer sig for det spirituelle”.

Hvis jeg kunne sælge sådan en bog til hver af disse kvinder der har sagt det ville jeg blive rig.

Som sagt må jeg skuffe – den løsning kan jeg ikke hjælpe med!

Jeg kunne selvfølgelig også vælge at skrive ”Spiritualitet for dummies” så mænd kunne lære at forstå deres koner når de kommer hjem efter endnu et spændende arrangement og forgæves forsøger at overbevise ham om at de har fundet en ny vej i livet.

Men ak, det vil jeg heller ikke.

Hvad er så mit mål?

Jeg vil i stedet fortælle at  en rejse mod det spirituelle som vores – Helles og min – godt kan være en rejse hvor 2 mennesker med ganske forskellige udgangspunkter og mål har et samarbejde hvor de begge opnår en indsigt uden at være enige om hvad de oplever – og dog alligevel oplever det i et symbiotisk forhold hvor begge med fuld respekt for den anden godt ved at begge deres sandheder eksisterer uden at det samtidig behøver at udgøre en potentiel krise, hvor det gælder om at vi skal overbevise hinanden om at den enes sandhed er mere sandhed end den andens.

Det er jo nøjagtigt det stridspunkt om den endegyldige sandhed der har udløst samtlige religiøse krige i verden – krige som er ført uden skyggen af mulighed for at nogen af parterne har kunnet føre bevis for at netop deres sandhed er den rigtige –

– lige der i dette punkt hvor beviserne mangler, griber menneske ind med irrationelle handlinger som krig og terror – og i dette tilfælde potentielt en skilsmisse……

Vi – min kone Helle og jeg er meget forskellige – eller rettere vi har meget forskellige indfaldsvinkler til den spirituelle verden – men fordi vi respekterer hinandens forskellige sandheder har vi ”aflyst” både krig og skilsmisse –og forsætter i stedet rejsen ud i det spirituelle univers – det eneste brændstof det kræver er gensidig accept.

Jan

Hvad synes du?

Klik på et hjerte for at votere!

gennemsnit votering. 4.7 / 5. Voterings tæller: 3

ingen stemme indtil videre! hver den første til at anmelde dette opslag.

Du fandt dette indlæg nyttigt ...

Følg mig på Facebook!

One Reply to “Hjælp – min kone er medie…..”

 1. Hej Jan
  Godt skrevet og desværre så sandt, der er alt alt for få mænd i den spirituelle verden.
  Hvordan vi end vender og drejer det, så er det nu rart, når begge køn er rimeligt ligeligt præsenteret 😉
  Hvem ved, selvom du ikke lige skriver den manual, så kan denne blog måske lokke nogen mænd i gang 🙂
  Hils Helle 🙂
  Knus Dorte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *